Monday, June 25, 2012

1st Third Year is Over...



Assalamualaikum...

Finally habis jugak paper aku semester ni. Nak menyampaikan ke last paper which is Analysis Structure ini adalah panjang gila gap. Dah rasa macam dah merdeka pulak. Alhamdulillah, dapat jugak aku menjawab tadi walaupun tak tahulah betul ke tak. Usaha dah usaha, so tinggal tawakal. Lagipun aku tahu Dr.Suhaimi tu macamana. Then kau rasa Strcuture ni tak adalah sesusah macam Design. Kita tengok je lah result nanti.

Officially baru jekkk 1st Third year okay.

Ingatkan mahu lah bercuti. Tapi esok ada meeting kat SUK. Then continue pulak audit dengan pergi site kat Pasir Gudang. Tak ingat pulak, next week seminggu berkampung kat makmal. Ambik kau cuti panjang gila. Nasiblah keje gomen. Bagus gomen ni. Sebab bagi cuti tanpa rekod untuk staff yang sambung study. Itu tak campur lagi dengan cuti exam. So tak ganggu lah cuti tahunan aku. Mwhahaaa...nanti dah habis belajar. nak ucap terima kasih banyak-banyak pada kerajaan Malaysia lah. Bak kata senior engineer aku, " ada peluang dalam gomen ni, grab jek".

Tapi rehat tak panjang kot. sebab habis makmal, terus short sem. Cumanya 1 je subject final. tak adalah hard sangat macam semester panjang. Next week jumpalah ye geng-geng kat KL. sebab diorang semua makmal kat JB. Hambik kau...merasalah group dengan KL punya mate. Lepas tu antara ramai-ramai tu terperasan satu nama yang aku kenal kat induksi dulu-dulu. tak campur lagi dengan geng-geng induksi yang smabung belajar lagik, ex-poli aku. Gathering lah kita ye....(mata ke atas tangan kat bahu)..








Finally dah reti pakai tudung macam Dian Pelangi

*we are lepak-lepak kat Mak Jah Cafe*

belakang is our gang's too....





Civil Sister's ..
Future engineer in gomen..Ameen


Bila imbas balik  semusim ni, nak gelak pun ada. Marah, suka semuanya ada. Pada kawan-kawan yang terasa hati tu, aku minta maaflah ye sebab rajin follow up dan macam makcik-makcik. Siap selisih faham kot  kat message. Geram punya pasal. Tapi akuni marah kejap je, dah jumpa oaky jek. Tak ada panjang panjang. Cuma orang tu kena ingatlah. Kita semua ada komitmen kot. Mana yang boleh kita cover, kita cover..mana yang tak, hah...janganlah lepas tangan. Amboi, kemain tulis nama je kan..kalau rasa tak mampu, drop je lah, tak menyusahkan orang lain sakit hati. Tambah dosa aku mengumpat nanti. Tak, aku okay je sebenarnya Tapi kalau kita bagi komitmen sorang sikit pun lagi best kan....Kita ni ambik Engineering, bukan admin. ahaksss...


Bye..








No comments: