Monday, June 18, 2012

Baju Raya






Puasa tak lagi dah cerita bab raya kan.
Thanks kak Anne sebab bagi FREE baju kain cotton yang mahal ni. You know, i love cotton kan. Tapi sayangnya, ianya adalah size L. Baju kurung/pesak gantung aku pakai size S lagik. Tapi takpe, nasib ada mak yang boleh alter. Cop baju polka dot tu. Yang pink merah menyala dalam otak nak bagi adik gemok aku, sebab saiz L lah kan.

Ceritanya panjang kenapa tiba-tiba dapat free. Disingkatkan ceritanya, bersyukurlah ye wahai Miza. Walau sebenarnya aku dah tak kisah kot kain yang aku buat tu dah setahun, tapi hilang kat tailor. Dah siap nakbeli kain kat Jakel buat kain tu. Tapi Kak Anne rasa bertanggungjawab lah kan. Sebenarnya tak kisah dan tak ingat dah pun. Sebab aku pun ada lagi dua kain cotton yang aku beli tak hantar tailor lagi.

Siap cakap kat aku " akak ingatkan awak dah gemok"...-_- Huhuhu...gemoklah jugak, tapi belum sampai pakai size L lagi.

Apapun, thanks kakak's! dua helai lagi. Padahal kain aku sehelai je yang hilang.....Tapi aku tak adalah nak marah sangat tailor tu, sebab dia jahit memang sangatttt okay. Sedap pakai dan cantik.

Moral: Jahitlah baju sendiri okay...






No comments: