Monday, July 9, 2012

Hilang Macho


Sangat penat. Sangat.....minggu yang memenatkan.

Oh tadi ada kelas oral communication. Ada impromptu speech. Aku memang sangat limited in vocabulary. Tapi bajet macam berlagak je kan type tweet pun kadang-kadang BI. That why lah i choose this subject other than career research. 

Tadi dapat 3 topic, tapi kena pilih 1 je. Aku ni cepatlah blur. Ada 3 topic actually..

1- the thing that i regret
2- Why i choose study at UTM
3-My family

semua pun best. Tapi nanti takut pulak mati kutu tak dapat nak elebrate kat depan within 4-5 minit (je pun). So i pick the family topic. seriously aku tak prepare pun. Ada 5 minit boleh prepare sementara tunggu other presenter kat depan. Tapi aku buat point-pont je, bajet macam cakap BI berhabuklah konon. Lepas tu bajet macam topik senang gila aku choose kan. Then lecturer pun puji sebab aku macam cool gila, boleh senyum and gelak-gelak.

well after intro and so on, bila tang sebut 'my parent' je tak boleh blah sebab aku TER-sedih pulak. Seriously weyyy, aku boleh buat drama pulak kat depan audience tu. Dahlah mix class dengan faculty lain. Cisss lah kan. Benda memang aku tak jangka kenapa aku boleh nak sedih pulak. then orang lain pun ikut sedih. Siap vannice bagi aku tissue. Cisss, habis hilang sudah jiwa macho aku kan...tak rancang pun, benda tu tiba-tiba datang boleh TER-sedih pulak kat depan. Tapi good advantage is, 5 minute speech tu dengan 1 minute drama sedih kat depan tu, dah boleh skip 1 minute.

Kak yan tegur " Tak pernah nampak Miza sedih-sedih. Selalu nampak happy go lucky je"

" ha itulah kak, saya pun tak tahu kenapa. tetibe jek tersedih.."

Apapun, hilang sudah 'kemacho-an' aku. Tapi tengah taip ni pun aku sedih dalam hati, tak tahu kenapa.

Oh, after habis kelas dalam pukul 6 macam tu, lepak kat FKA nak siapkan half report lab yang tak hantar lagi. Then Bei message dah sampai kat JB dan dia kat CS cari barang. Lepas maghrib macam tu baru gerak jumpa dia. Lama kot kenal dia, since awa 2009 thru FB. Dia sangatlah friendly. Kalau dulu selalu chatting. So, aku tahulah kronologi tentang ex-bf, sampailah dia kahwin, then sampailah husband dia meninggal dan apa yang dia lalui lepas tu. Of courselah happy. lama kot kenal thru media social network dan sekarang baru je jumpa.Itupun sebab dia nak pergi USS. so, bawalah mereka round JB (yang tak best pun) pada aku. Tapi oklah, aku suka je stay kat JB ni. bestlah borak-borak. sebab perfume kesukaan kami sama, brand body shop. Then dia Engineer kat Petronas, so akupun dalam line Engineering eventhough civil...so, bestlah sharing cerita. Macam dah kenal thru face to face lama.






p/s: Boleh tak nak AL esok?? penat siottt..Tapi nanti mesti ada suara-suara sumbang sebab dah cuti seminggu. ...


No comments: