Saturday, July 28, 2012

Labuci Baju Kebaya Labuh



Seperti biasa bila Ramadhan. kembalilah aktiviti menjahit manik. Alhamdulillah sebab masa aku terisi dan tak adalah busy sangat sepanjang Ramadhan. Jadi bolehlah pegang jarum dan menjahit dengan penuh ikhlas penuh idea. Ewah..

its Baju kebaya labuh. Material kain dari Myanmar (makasih cik Fatimah sebab belikan ole-ole dari sana). Tapi tak cukup 2m, cuma 1.6m. Nasib auntie tailor tu pandai adjust. Kain, aku beli kain cutton kat Jakel jek.













sumber : Ms Google!

Oleh kerana cadangan pemakain adalah bersama brooch ini, ku hanya jahit fancy di lengan sahaja.




P/s : tengok tak cerekaram malam ni? aku baru je bukak. Tengok je dah tau jalan cerita sebijik macam Filem Mihrab Cinta. Aku hafal cerita tu sebab dah tengok 3 kali. So, memang sebijik.



No comments: