Friday, July 6, 2012

ORANG PEMALAS



Okay, just nak tulis tentang orang yang MALAS dan selalu sebut TAK TAHU.
aku sentap ke?
sentap tu 'sikitlah'.

Tak faham aku orang yang kerja dan dibayar.
Bila tanya jawapannya " TAK TAHU"
Paling pedas " Perlu ke awak nak tahu?"
Jawapan sopan aku " Perlulah, sebab saya student"
Kalau jawapan kurang ajar (cakap dalam hati)
" awak ni gaji pun hasil yuran yang kami bayar. apa jawatan awak ni nak kerek sangat?"

Dah lama kot rasa tak puas hati. 
Layanan dahlah tak friendly langsung.
Bila ditanya semua pun tak tahu.
korangni kerja ke tak? semua pun tak tahu.....

akupun pekerja kot. 



No comments: