Tuesday, August 14, 2012

Raya Punya Pasal



Now dah Ramadhan ke 25. Alhamdulillah..

Sejam setengah yang lepas baru balik dari luar. Hantar hamper nak minta gubah pengantin kat kedai area-area rumah aku ni. Lepas tu pergi isi minyak kat Petronas Perling. Patah balik, ya Allah jammed depan Kipmart kemain.

Masa nak pergi kedai pengantin (dua kali pusing building oposite building) cari parking. Jauh kot aku menapak. Okay lah, lemak pun dah banyak. Fuhh fuhh, crowded manusia. Kat area rumah aku ni ada Jakel, ada Ariani. Fuhh, penuh manusia. Kedai jual pokok bungan/decor memang penuh. Kipmart pun penuh. Fuhh, time-time macam ni lah baru aku terperosok dalam jammed, parking pun payah. Padahal kalau jalan kaki dari rumah boleh jek kan. 

Bapak aku lagi over. Call siap-siap suruh carik daun palas dan daun ketupat, sebab tahu rumah aku dekat je dengan kipmart. 

That why i love living this area..




No comments: