Tuesday, November 13, 2012

Review-Istanbul Aku Datang



Yeah, finally dapat juga ku tonton filem Istanbul Aku Datang. Sejujurnya i'm too excited nak tengok filem ni. Luckly adik aku yang dah tengok sanggup temankan. If bosan, for sure lah dia tolak kan. Good point here. Personally bukanlah peminat Lisa Surihani pun. Tapi bila tengok trailer filem ni sangat cute, Istanbul sangat cantik dan juga of course Beto Khusyairy! I'm in love with. Hope dia boleh jadi best actor lepas ni. Memang best sangat dia berlakon.

Almost Filem Bernad Chauly memang best. Ingat lagi filem Pisau Cukur. Kali ni pelakon-pelakon macam Tomok dan Aizat pun ada. Actually watak Tomok as bf Dian (Lisa) macam tak sesuai. Cubalah kan kalau watak tu replace dengan orang lain..contoh Redza Minhat. Mesti best!!! 

Watak Dian yang merancang buat short course kat Istanbul demi mengharapkan boyfriend-nya (Tomok) yang belajar di sana melamarnya. Banyaklah kejadian-kejadian yang menyebabkan segala rancangan Dian ni ada je halangan. Sampailah kejadian dia terpaksa tinggal satu apartment dengan Harris (Beto) akibat ditipu oleh agen. Adakah pengorbanan Dian demi mengejar cinta ini terbalas? adakah Dian sedar cinta bertahun-tahun ini berbaloi? Apakah Dian sedar siapa yang harus dijadikan pasangan hidup? Yang penting cerita ni memang best!

Dari segi sinematografinya sangat cantik. Memang gambar-gambar dalam filem yang berlatarbelakangkan Istanbul ni sangat menarik. Dress-up Lisa dalam cerita ini memang lain dari yang biasa kita tengok. Kalau ikutkan filem ni macam sesuai untuk remaja. Tapi aku tak fikir macam tu. Beto pun dah over 30. Tomok pun sebaya aku (nak jugak!). Apapun jalan cerita yang sangat cute, latarbelakang Istanbul yang sangat cantik (wish come here), pelakon yang best menjadikan filem ini sangat menarik! 

Rasanya banyak filem yang dah buat kat Istanbul. Sebelum ni Skyfall (James Bond). tapi dalam sisi yang berlainan.

Ada satu part dalam filem ni yang best. Bila Lisa tersalah anggap yang Beto ni gay! Part tu best....


Filem ni tak mengecewakan!
Thumbs up!





Beto Khusyairy!
Next best actor hopefully..






Ni best..sebab topik yang diangkat dalam filem ni.
You should tengok!
Tapi kenapa bukan maggi tom yam ke kan..
Terus aku rasa nak makan maggi asam laksa ni lepas tengok filem ni..
(jangan bagi aku tengok makanan, sure terus nak menu tu)








Happy watching. Spend your holiday watching this film! I bet you never regret.



No comments: