Tuesday, January 1, 2013

colorful 2012



 Happy New Year 2013......bunyi dentum dentum bunga api dari rumah aku dah dengar dah. 
So, aku nak review as student sepanjang 2012 ni. Ada up and down, tapi finally sampai juga final year dah kan. 





Lab week is Bussiest week ever...seriously satu subjek ada banyak lab nak kena buat. 
Report adalah handwriting dan mesti submit end of week. 
That why dengan tak cukup tidur dan final day memang semalam tak tidur dan stay up kat UTM tercinta.


Bila dah combine dua group buat satu test, of course ramai yang jadi pencatat je kan...




My experience menyusuri Sungai Skudai yang bergabung dengan Pantai Lido.
Pengalaman menyiapkan research ni kadang-kadang menjadikkan kita belajar satu benda yang baru..



My lovely sister..
Insha Allah aku akan buat Thesis tentang sungai or hidrology or hidraulik..



This is recently...semalam.
aku keluar je, tengok diorang 4 orang yang dah siap present dah salin kulit. siot....!
Alhamdulillah berjaya presentation PAP dengan jaya peluh peluh.
Ada 5 section untuk buat kerja infra untuk satu project development housing bersaiz 310 ekar. 

 Aku dan Kak ila kena design Sewerage.
kitaorang punya intention interview ramai-ramai. tapi lecturer panggil part demi part kat dalam.
Fuhhh, masa nak menunggu team lain habis presentation, aku kat luar memang nerveous habis.
Sudahlah setiap team 1 jam lebih. Dan yang paling haru every department nak kena master eventhough kita tak buat. Hahaha..seriously depan panel aku memang nerveous..ada yang aku kelentong.asal ada jawapan.

But good experiences untuk presentation PSM dalam tahun ni!....


Seriously super busy. kadang-kadang lambat nak jawab message/whatapps kawan2.
kadang-kadang aku rasa macam anti-sosial. sebab ajak lepak (makan) tapi aku tak boleh nak join.
seriously aku belajar masa itu emas...
Nak belanja housemate aku pun, aku tapau hokay..pergi luar confirm dah habis banyak masa kat luar.
Bos aku suruh aku pergi meeting/kursus pun aku decline. Pasal komitmen engaged dgn study. 
Mak aku ajak balik kampung tengok atok aku pun, sampai rumah mak aku ...tak larat nak drive. Terus tidur tak hingat dunia (rumah mak aku memang tempat tidur yang paling lena pada aku).
Gila skema kan hidup aku.


so....apalagi...

Next semester sangat busy..

eh tapi satu je aku perasan....


akak officemate aku which is senior aku lah kiranya ..
dia cakap masa diorang sem aku rasa stress sampai nak terjun bangunan sebab banyak assignment dan  project melambak....(masa mula-mula aku masuk sem ni).

Tapi ..aku berjaya buktikan tak adalah sampai tahap tu..

Biasa aja.. Tapi memang penat yang azab.
Thank pada lecturer yang sangat colorful..
lecturer yang dipanggil abah, papa dan abang semester ni.
 Nama nama kalian akan sebati dalam kepala sebab banyak kontroversi semester ni.ewah...

moga 2013 aku dan rakan-rakan berjaya grad! 
Ameen....





2 comments:

Anonymous said...

tak kan kat lecture je. Thanks kat ALLAH gak yg beri tenaga and masa.

Dari sudut Hati kecilku said...


ya...terima kasih ingatan itu