Monday, February 25, 2013

just a second



very tiring. Tapinya ada hal sekolah yang aku kena buat. Tugas yang free dan kena niat untuk kebajikan semua classmate aku. Almaklumlah kalau dah bajet gila kuasa kan, kenalah jadi wakil kelas (yang ni aku poyo). Actually bukan aku, aku assist je. Tukang collect duit, fotostat..ha tu dia tugas aku since sem 1. Tapi since Kirin baru tukar tempat kerja, so kena divide lah tugas. Karang sentap pulak kan dia. Tak menahan masa awal sem lepas sentap macam perempuan. So, Forward je email notes lecture pada semua orang. Scan nota (ada lecturer yang pelokek gila nak bagi soft copy). sampai kat sini je. Karang kurang dah pahala aku.
 
Last week aku meeting dgn group PSM and our SV. Aku dah dapat tajuk nak buat apa. In between meeting tu kepala aku dah mencongak dan dapat feel. Kalau feeling-feeling ala-ala macam in love ok jugak kan. Tapi stress kembali datang. Semalamnya aku ada meeting kat office. Jabatan aku dah planning untuk buat apa tahun ni. Kira macam SKT our department lah untuk this year, sebab ada beberapa yang attach to aku. Terus aku gelabah kejap. Tapi dalam hati je.
 
Sebabnya lepas ni kena baca banyakkkk journal. kena masuk lab (padan muka, siapa suruh pilih structure/material). So kenalah bijak bahagi masa masa waktu kerja tu nak kena pergi lab juga. Otak aku kena berjalan ni fikir. So dalam 2 hari aku stress. Cara yang mudah aku tidur je. Konon macam boleh hilang stress tu kan. Tapi aku rasa, aku ni memang macam ni kot. Tak mula dah gelabah. Cuba try dulu, then pandai-pandai adjust masa. Lepas tu report pengecualian LI aku terbengkalai kan sebab tidur punya pasal.
 
Tapi..malam ni aku bukak email penyelaras PSM aku. Rasa nak gelak, nak kutuk pun ada. Kesian syuk dapat SV dengan OCP yang porevious student cakap " kalau boleh elakkan dengan OCP". lepas tu dapat pulak group "yang rajin dan dia yang betul semua". Nasib kau lah kan. Terus je lah aku membahan dia " Tahniah dapat SV OCP". Padahal sebelum ni rasanya dia planning dengan group lain. kesian lah jugak. Dengan nak kahwin tak lama lagi , dengan nak handle site baru lagi. Tulah, kau nak buat jugak highway kan. Kalau tak boleh masuk group aku.
 
 
so miza, dont give up. sikit je lagi ....cahaya kat hujung terowong tu dah nak nampak dah.


Now 2.04 am.=> esok kerja.


No comments: